Suva smokva – rinfuz
600.00 RSD
Suva smokva – rinfuz
Šta sve znate o smokvi?
Koliko vrsta smokvi postoji?
Zanimljivosti u vezi smokve…
Smokva (lat. Ficus carica) je drvenasta biljka koja najbolje uspeva u toplim krajevima, osetljiva je na mraz i niske temperature. Po spisima i crtežima se može zaključiti da su je u ishrani koristili u vreme antičkog doba.
Smatra se da potiče iz Turske i severne Indije, a njaviše se gaji u oblasti Sredozemnog mora (Mediterana) i u toplim krajevima Amerike i Brazila.
Procenjuje se da postoji oko 800 različitih vrsti smokvi, a Turska je zemlja koja drži prvo mesto u proizvodnji smokava sa preko 300.000 tona, iza nje su Egipat sa preko 160.000 i Alžir sa preko 130.000 tona na godišnjem nivou. 🧐
Potrebna dnevna doza smokve…
Četvrtina preporučene dnevne doze gvožđa potrebna ljudskom organizmu se nalazi u četiri (4) smokve.
Šta je karakteristično kod smokve?
Smokva sadrži malo kalorija, na 100g svežih 40, a suve oko 200, takođe je bogata prirodnim šećerima, vitaminima, mineralima i oligo elementima, ali i vlaknima i raznim eteričnim uljima.
Navodimo samo neke sastojke:
👉 bakar,
👉 gvožđe,
👉 kalijum,
👉 kalcijum,
👉 magnezijum,
👉 polifenoli,
👉 beta karoten,
👉 biljne masti i ulja,
👉 vitamini A, B1, B5, B9, B12, C, E i P.
Zašto treba jesti smokve? Koristi od smokve…
Još su naši preci koristili ovu voćku za sledeće bolesti i tegobe, a savremena medicina to i potvrđuje, nabrojaćemo samo neke:
☑️ Problemi sa organima za varenje;
☑️ Problemi sa organima za disanje;
☑️ Afrodizijak, protiv impotentnosti i neplodnosti;
☑️ Povoljna dejstva kod nekih vrsta raka;
☑️ Za smanjenje prekomerne težine i gojaznosti;
☑️ Kardiovaskularni problemi;
☑️ Poboljšanje koncentracije i pamćenja;
☑️ Problem sa nervima, nesanicom i nervozom.
Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE.
Zemlja proizvodnje…
🌍 Turska
Vrsta i masa proizvoda…
⚖️ Suva smokva rinfuz je proizvod na meru.
Pogledajte još proizvode iz kategorija Asortiman na meru, klikom OVDE.
Šta sve znate o smokvi?
Koliko vrsta smokvi postoji?
Zanimljivosti u vezi smokve…
Smokva (lat. Ficus carica) je drvenasta biljka koja najbolje uspeva u toplim krajevima, osetljiva je na mraz i niske temperature. Po spisima i crtežima se može zaključiti da su je u ishrani koristili u vreme antičkog doba.
Smatra se da potiče iz Turske i severne Indije, a njaviše se gaji u oblasti Sredozemnog mora (Mediterana) i u toplim krajevima Amerike i Brazila.
Procenjuje se da postoji oko 800 različitih vrsti smokvi, a Turska je zemlja koja drži prvo mesto u proizvodnji smokava sa preko 300.000 tona, iza nje su Egipat sa preko 160.000 i Alžir sa preko 130.000 tona na godišnjem nivou. 🧐
Potrebna dnevna doza smokve…
Četvrtina preporučene dnevne doze gvožđa potrebna ljudskom organizmu se nalazi u četiri (4) smokve.
Šta je karakteristično kod smokve?
Smokva sadrži malo kalorija, na 100g svežih 40, a suve oko 200, takođe je bogata prirodnim šećerima, vitaminima, mineralima i oligo elementima, ali i vlaknima i raznim eteričnim uljima.
Navodimo samo neke sastojke:
👉 bakar,
👉 gvožđe,
👉 kalijum,
👉 kalcijum,
👉 magnezijum,
👉 polifenoli,
👉 beta karoten,
👉 biljne masti i ulja,
👉 vitamini A, B1, B5, B9, B12, C, E i P.
Zašto treba jesti smokve? Koristi od smokve…
Još su naši preci koristili ovu voćku za sledeće bolesti i tegobe, a savremena medicina to i potvrđuje, nabrojaćemo samo neke:
☑️ Problemi sa organima za varenje;
☑️ Problemi sa organima za disanje;
☑️ Afrodizijak, protiv impotentnosti i neplodnosti;
☑️ Povoljna dejstva kod nekih vrsta raka;
☑️ Za smanjenje prekomerne težine i gojaznosti;
☑️ Kardiovaskularni problemi;
☑️ Poboljšanje koncentracije i pamćenja;
☑️ Problem sa nervima, nesanicom i nervozom.
Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE.
Zemlja proizvodnje…
🌍 Turska
Vrsta i masa proizvoda…
⚖️ Suva smokva rinfuz je proizvod na meru.
Pogledajte još proizvode iz kategorija Asortiman na meru, klikom OVDE.
Тежина | 1 kg |
---|