Peršun – rinfuz
800.00 RSD
Peršun – rinfuz
Šta znate o peršun?
Zanimljivosti u vezi kurkume…
Peršun (lat. Petroselinum crispum) je dvogodišnja biljka, prijatnog mirisa iz familija štitonoša, gaji se u vrtovima kao začinska biljka, a raste i kao divlja.
Koristi se kao začin već više vekova, a u kuvaru iz 17. veka, koji je pronađen u Francuskoj, glavni je začin za gotovo svako kuvano jelo i salate.
U ishrani čoveka koristi se sve što ova biljka daje: list, plod, stabljika i koren. Lišće peršuna može se koristiti tokom cele godine, jer pored stabla, ploda i korena, peršun ima veoma bogatu lisnu masu, koja je lekovita i hranljiva. Lišće se koristi sveže u pripremanju salata i za dekoraciju hrane, ali se mogu pripremati i čajevi, melemi i eterična ulja.
Peršun nije samo aromatična, dekorativna i začinska biljka koja će poboljšati ukus jelu, već je lekovita i hranljiva biljka koja je poznata i u narodnoj medicini.
U narodu je još poznat i kao petrušin, petruška, peršin, petroželj… ?
Potrebna dnevna doza peršuna…
Količina vitamina K u 2 kašike (8 g) peršuna premašuje preporučeni dnevni unos ovog vitamina.
Šta je karakteristično kod peršuna?
Peršunov nutritivni sastav obiluje mineralima poput:
? gvožđa,
? fosfora,
? mangana,
? cinka,
? kalcijuma,
? kalijuma,
? natrijuma,
? magnezijuma,
kao i vitaminima i to:
? C (3 puta više od limuna),
? A, B i E.
Zašto treba koristiti peršun? Koristi od peršuna…
Zahvaljujući bogatom sastavu peršun pozitivno utiče na zdravlje:
☑️ Leči bubrege;
☑️ Izbacuje toksine iz organizma;
☑️ Smiruje nerve;
☑️ Stimuliše i pospešuje organe za varenje;
☑️ Reguliše probavu;
☑️ Snižava nivo lošeg holesterola (LDL);
☑️ Žvakanjem svežeg lista peršuna otklanja se loš zadah.
Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE.
Zemlja proizvodnje…
? Srbija
Vrsta i masa proizvoda…
⚖️ Peršun rinfuz je proizvod na meru.
Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.
Šta znate o peršunu?
Zanimljivosti u vezi peršuna…
Peršun (lat. Petroselinum crispum) je dvogodišnja biljka, prijatnog mirisa iz familija štitonoša, gaji se u vrtovima kao začinska biljka, a raste i kao divlja.
Koristi se kao začin već više vekova, a u kuvaru iz 17. veka, koji je pronađen u Francuskoj, glavni je začin za gotovo svako kuvano jelo i salate.
U ishrani čoveka koristi se sve što ova biljka daje: list, plod, stabljika i koren. Lišće peršuna može se koristiti tokom cele godine, jer pored stabla, ploda i korena, peršun ima veoma bogatu lisnu masu, koja je lekovita i hranljiva. Lišće se koristi sveže u pripremanju salata i za dekoraciju hrane, ali se mogu pripremati i čajevi, melemi i eterična ulja.
Peršun nije samo aromatična, dekorativna i začinska biljka koja će poboljšati ukus jelu, već je lekovita i hranljiva biljka koja je poznata i u narodnoj medicini.
U narodu je još poznat i kao petrušin, petruška, peršin, petroželj… ?
Potrebna dnevna doza peršuna…
Količina vitamina K u 2 kašike (8 g) peršuna premašuje preporučeni dnevni unos ovog vitamina.
Šta je karakteristično kod peršuna?
Peršunov nutritivni sastav obiluje mineralima poput:
? gvožđa,
? fosfora,
? mangana,
? cinka,
? kalcijuma,
? kalijuma,
? natrijuma,
? magnezijuma,
kao i vitaminima i to:
? C (3 puta više od limuna),
? A, B i E.
Zašto treba koristiti peršun? Koristi od peršuna…
Zahvaljujući bogatom sastavu peršun pozitivno utiče na zdravlje:
☑️ Leči bubrege;
☑️ Izbacuje toksine iz organizma;
☑️ Smiruje nerve;
☑️ Stimuliše i pospešuje organe za varenje;
☑️ Reguliše probavu;
☑️ Snižava nivo lošeg holesterola (LDL);
☑️ Žvakanjem svežeg lista peršuna otklanja se loš zadah.
Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE.
Zemlja proizvodnje…
? Srbija
Vrsta i masa proizvoda…
⚖️ Peršun rinfuz je proizvod na meru.
Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.
Тежина | 1 кг |
---|